Гръцкото правителство одобри инвеститорски план на руския милиардер Дмитрий Риболовлев на историческия

...
Гръцкото правителство одобри инвеститорски план на руския милиардер Дмитрий Риболовлев на историческия
Коментари Харесай

Руски милиардер превръща бивш остров на Онасис в оазис за богати

Гръцкото правителство одобри инвеститорски проект на съветския милиардер Дмитрий Риболовлев  на историческия остров Скорпиос , осведоми Greek Reporter, предава news.bg 

Йонийският остров, който преди беше частна собственост на известния гръцки милиардер Аристотел Онасис, е закупен от Риболовлев през 2013 г.Оттогава островът се ръководи от дъщерята на съветския милиардер Екатерина.

Руският паралия закупи острова от Атина Онасис - внучка на известния грък. Според популяризираната информация сделката е за 120 милиона евро.

Инвеститорските проекти, които са на обща стойност повече от 180 милиона евро, включват строителство на луксозни вили, заведения за хранене и спа центрове за богати и известни посетители. Също по този начин се отделят средства и за инфраструктура.

Министърът на стопанската система Димитри Пападимитриу съобщи, че са одобрили проектите, наблягайки обстоятелството, че Гърция насърчава задграничните вложения.

Остров Скорпиос е закупен от Онасис през 1962 година Тогава той е платил 3,5 милиона драхми, което е равнозначно на към 10 000 евро.

Шест години по-късно Онасис се дами за Джаки Кенеди, вдовица на убития президент на Съединени американски щати Джон Кенеди през 1963 година

След гибелта на гръцкия милиардер островът е завещан на щерка му Кристина, която умира от сърдечен удар на 37 година през 1988 г. Островът е наследен на Атина - щерка на Кристина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР